Πολιτικοί κίνδυνοι πιέζουν το ευρώ

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,14% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,0669 δολάριο. Σταθεροποιητικά κινούνται το δολάριο και η βρετανική λίρα.

Πτωτικά κινείται το ευρώ ενώ τις τελευταίες ημέρες καταγράφει το χειρότερο σερί ημερήσιων υποχωρήσεων των τελευταίων δύο μηνών, καθώς αναθερμαίνονται οι πολιτικοί κίνδυνοι που απειλούν το πρότζεκτ του κοινού νομίσματος.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί κατά 0,14% έναντι του αμερικανικού, στο 1,0669 δολάριο.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, το νόμισμα πιέζεται πολύ από τις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές και τα ερωτήματα που περιβάλλουν την ελληνική διάσωση.

«Ο γαλλικός πολιτικός ‘’θόρυβος’’ έχει σπρώξει το ευρώ προς τα κάτω και αυτό έχει προσφέρει ανακούφιση στο δολάριο», επεσήμανε ο Gavin Friend, στρατηγικός αναλυτής στην National Australia Bank στο Λονδίνο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων καταγράφει ήπιες διακυμάνσεις. Αυτή τη στιγμή υποχωρεί ελάχιστα κατά 0,01% στις 100,39 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινείται και η στερλίνα, η οποία σημειώνει μικρή πτώση της τάξης του 0,01% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2509 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v