Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλά επτά εβδομάδων για τη στερλίνα

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,31% στο 1,2161 δολάριο, ενώ πρόκειται για το πιο αδύναμο επίπεδο από τις 17 Ιανουαρίου και μετά.

Μεγάλη πτώση καταγράφει η στερλίνα, έπειτα από προηγούμενη υποχώρηση εχθές, μετά τη δημοσιοποίηση πιο «αρνητικών» στοιχείων για τις τιμές των βρετανικών κατοικιών και τις πωλήσεις λιανικής τον περασμένο μήνα απ όσο αναμένονταν.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,31% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2161 δολάριο. Πρόκειται για το πιο αδύναμο επίπεδο έναντι στο δολάριο από τις 17 Ιανουαρίου.

Μεταξύ άλλων, η στερλίνα πιέζεται από τις αποκλίσεις που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Fed ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα αυτό το μήνα.

Πάντως, κάποιοι αναλυτές θεωρούν πως η σημερινή συζήτηση στη Βρετανία για τον προϋπολογισμό, κατά την οποία ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, αναμένεται να προσφέρει νέες προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη και το έλλειμμα προϋπολογισμού, θα μπορούσε να μεταστρέψει τα πράγματα και πάλι προς όφελος της βρετανικής λίρας.

Αναλυτές της ING επιχειρηματολόγησαν πως ένας «αισιόδοξος προϋπολογισμός θα μπορούσε να φέρει λίγη ανακούφιση» στη στερλίνα και προέβλεψαν ότι η αρμόδια υπηρεσία θα αναθεωρήσει ανοδικά τις προβλέψεις για τη βρετανική οικονομική ανάπτυξη.

«Το τελευταίο διάστημα η στερλίνα έχει χαμηλές επιδόσεις λόγω ενδείξεων για κούραση των καταναλωτών και λόγω του ότι η Βουλή των Λόρδων προσθέτει περαιτέρω τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το Άρθρο 50», εξήγησαν σε έκθεσή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v