Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στο 1,30 δολ η στερλίνα για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,10% στο 1,2958 δολάριο, ενώ πλησιάζει το ορόσημο του 1,30 δολαρίου για πρώτη φορά εδώ και οκτώ μήνες. Αν ξεπεράσει αυτή την τιμή, οι αναλυτές αναμένουν ακόμη πιο απότομη άνοδο για το νόμισμα.

Η στερλίνα πλησιάζει προς ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία ανάκαμψής της έναντι του δολαρίου, καθώς το νόμισμα οδεύει προς το 1,30 δολάριο για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,10% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2948 δολάριο.

Η στερλίνα κινείται ανοδικά έναντι των περισσοτέρων από τα μεγάλα νομίσματα σήμερα, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg είναι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις από όλα της G10 φέτος.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να εκδώσει την Πέμπτη την απόφασή της για το αν θα αυξήσει τα επιτόκια, μαζί με την τριμηνιαία έκθεσή της για τον πληθωρισμό. Σύμφωνα με οικονομολόγους, αυτή την εβδομάδα η BoE μάλλον θα αναβαθμίσει τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό το 2017 και θα υποβαθμίσει την προοπτική για την ανάπτυξη.

«Η αγορά μέχρι και ενθουσιασμένη μπορεί να είναι με την αυριανή συνεδρίαση», τόνισε σε έκθεσή του ο Kit Juckes, στρατηγικός αναλυτής στην Societe Generale. «Η τιμολόγηση μιας ανόδου επιτοκίων σε αυτή την συνάντηση είναι ακόμη πολύ μικρή (…) αλλά (η αγορά) θα πιαστεί από οποιονδήποτε επιθετικό τόνο στα σχόλια της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής», πρόσθεσε.

Αν η στερλίνα ξεπεράσει το ορόσημο του 1,30 δολαρίου, «πιθανώς θα πυροδοτήσει μια ακόμη πιο απότομη άνοδο», υπογράμμισε ο στρατηγικός αναλυτής και συμπλήρωσε ότι η εξάλειψη της μεταβλητότητας στο νόμισμα επίσης στηρίζει τη βρετανική λίρα.

Το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,05% στο 1,087.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, ενισχύεται 0,04% στις 99,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v