Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε άνω του 1,10 δολ. το ευρώ

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,53% έναντι του αμερικανικού, στο 1,1033 δολάριο. Ο δείκτης DXY πλησιάζει στα χαμηλότερά του από την εκλογή Τραμπ και μετά.

Το ευρώ «σκαρφάλωσε» και πάλι άνω του 1,10 δολαρίου, εξαλείφοντας σχεδόν όλη την πτώση που κατέγραψε αμέσως μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,53% έναντι του αμερικανικού, στο 1,1033 δολάριο.

Στις 8 Μαΐου, το νόμισμα άγγιξε το 1,10 δολάριο για πρώτη φορά από τις 9 Νοεμβρίου, καθώς αντέδρασε στην εκλογική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο γρήγορα υποχώρησε.

Ένα πτωτικό σερί τεσσάρων ημερών από την αρχή της περασμένης εβδομάδας -η πιο παρατεταμένη πτώση από το Μάρτιο- αντιστράφηκε με στέρεη άνοδο από την Παρασκευή μέχρι σήμερα.

Αυτές οι κινήσεις έχουν βοηθήσει το ευρώ να διατηρήσει μια γενική τάση ανάκαμψης αφότου βυθίστηκε σε χαμηλά 14 ετών το Δεκέμβριο, στο 1,0388 δολάριο.

Επιπλέον, στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα, προβλέπεται πως θα καταδείξουν ανάπτυξη στην ευρωζώνη με ετήσιο ρυθμό 1,7% για το πρώτο τρίμηνο.

«Έχουμε όλοι την άποψη ότι η ΕΚΤ θα αλλάξει πολύ αργά την κατεύθυνση της πολιτικής της, δεδομένης της απουσίας υποβόσκοντος πληθωρισμού και πιέσεων από τους μισθούς. Από εκεί και πέρα, άλλοι σοβαροί κίνδυνοι για την ευρωζώνη ελαχιστοποιούνται, προσφέροντας κάποια στήριξη στο ευρώ εν μέσω απογοήτευσης από την εφαρμογή πολιτικών από τον Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ», εξήγησαν αναλυτές της ANZ.

Στο μεταξύ, ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, φλερτάρει με τα χαμηλότερά του από την εκλογή του Τραμπ και μετά. Ο δείκτης υποχωρεί κατά 0,29% και διαμορφώνεται στις 98,60 μονάδες.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα έναντι του δολαρίου, κατά 0,27% στο 1,2930.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v