Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό έξι μηνών το ευρώ με ώθηση από τη Μέρκελ

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Οριακά πάνω από το 1,30 δολ. κινείται η στερλίνα,. Σταθεροποιητικά το γεν.

Νέο υψηλό έξι μηνών έπιασε το ευρώ μετά τη δήλωση της Αγγέλας Μέρκελ ότι το ευρώ είναι ιδιαίτερα αδύναμο.

Το ευρώ ενισχύεται 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,1245 δολ. από 1,1206 την Παρασκευή. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1162 έως 1,1252 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 113,37 από 113,26 την προηγούμενη εβδομάδα.

Οριακά πάνω από το 1,30 δολ. βρίσκεται και πάλι η στερλίνα, αφότου η Βρετανία σκλήρυνε τη ρητορική γύρω από το Brexit και παράλληλα οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν μικρότερο προβάδισμα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι έναντι των Εργατικών ενόψει των εκλογών του Ιουνίου.

Ειδικότερα, η στερλίνα κινείται χαμηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,3012 από 1,3037 την Παρασκευή.

Η λίρα αποδυναμώνεται έναντι όλων των μεγάλων νομισμάτων καθώς μικραίνει η ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις ενόψει των γενικών εκλογών στη Βρετανία. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στους Sunday Times τοποθετεί τον Τζέρεμι Κόρμπιν μόλις εννέα μονάδες χαμηλότερα από την Μέι, σηματοδοτώντας την πρώτη μονοψήφια διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων από το Σεπτέμβριο και μετά.

Ακόμη, το νόμισμα υποχωρεί αφότου ο Βρετανός υπουργός Brexit δήλωσε πως η χώρα του θα εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν ο λογαριασμός για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v