Διευρύνει τις απώλειες η στερλίνα

Θετικά βρετανικά στοιχεία δεν επηρέασαν και πολύ τις αγορές νομισμάτων, οι οποίες εστιάζουν στις επερχόμενες εκλογές. Δημοσκοπήσεις δίνουν διαφορετικές προβλέψεις για την αναμέτρηση, πλήττοντας το αίσθημα των επενδυτών.

Συνεχίζει πτωτικά σήμερα η στερλίνα, καθώς δημοσκοπήσεις με αποκλίνοντα αποτελέσματα επηρεάζουν το αίσθημα των επενδυτών.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί κατά 0,31% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2851 δολάριο.

Η λίρα εμφανίζει αυξημένη μεταβλητότητα έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων, ιδιαίτερα αφότου δημοσκόπηση του YouGov που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στους Times κατέδειξε πως οι Συντηρητικοί της Τερέζα Μέι ενδέχεται να χάσουν την αυτοδυναμία στο κοινοβούλιο.

«Η στερλίνα είναι πιθανό να παραμείνει μεταβλητή στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές της 8ης Ιουνίου. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι το προβάδισμα της Τερέζα Μέι έχει περιοριστεί, σε κάποιες περιπτώσεις σημαντικά, πράγμα που έστειλε τη στερλίνα σε κατακόρυφη πτώση κάποιες φορές», τόνισε ο Craig Erlam, αναλυτής στην OANDA.

«Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να μην έχουν συνοχή κάποιες φορές ωστόσο, όπως φάνηκε χθες με τις έρευνες του YouGov και της Panelbase, που προέβλεψαν πολύ διαφορετικές εκβάσεις. Αλλά η τάση πράγματι φαίνεται πως είναι ότι στενεύει το προβάδισμα της Μέι. Μπορεί να αξίζει να θυμόμαστε, πάντως, πως αυτές οι ίδιες δημοσκοπήσεις υποτίμησαν το προβάδισμα των Συντηρητικών και πριν από δύο χρόνια», παρατήρησε ο ειδικός.

Παράλληλα, σημερινά στοιχεία κατέδειξαν πως επιβραδύνθηκε τον Μάιο η ανάπτυξη στον βρετανικό τομέα μεταποίησης. Ο σχετικός PMI διαμορφώθηκε σε 56,7 από τα υψηλά τριών ετών του Απριλίου, στο 57,3.

Τα στοιχεία αυτά ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ωστόσο η έκθεση επηρέασε ελάχιστα την αγορά νομισμάτων που εστιάζει στις εκλογές.

Το ευρώ υποχωρεί 0,16% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1227.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,15% και διαμορφώνεται στις 97,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v