Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις αγορές νομισμάτων

Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,03% έναντι του δολαρίου, στο 1,2782. Το ευρώ υποχωρεί 0,10% στο 1,1187 δολάριο, ενώ ο δείκτης DXY κινείται ανοδικά, κατά 0,04%, στις 97,15 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ισοτιμίες, καθώς ο βαθμός στον οποίο οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα έχουν καθημερινή επιρροή στην αγορά αναμένεται να γίνει πιο ξεκάθαρος τις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες, ενόσω Βρετανία και Βρυξέλλες θα προσπαθούν να καταλήξουν σε όρους αποχώρησης της πρώτης από το μπλοκ.

Η στερλίνα ενισχύεται κατά 0,03% έναντι του δολαρίου, στο 1,2782. Νωρίτερα σήμερα ενισχύθηκε μέχρι και 0,1% έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, δηλαδή περίπου στα επίπεδα των τελευταίων τριών διαπραγματεύσεων.

Η λίρα παραμένει μακριά από τα χαμηλά επτά μηνών που άγγιξε έναντι του κοινού νομίσματος πριν από μια εβδομάδα, λόγω ανησυχιών για πολιτική αβεβαιότητα στο Ουέστμινστερ.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,10% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,1187 δολάριο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις κινήσεις του αμερικανικού δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων ενισχύεται ελαφρώς, κατά 0,04%, στις 97,15 μονάδες.

Το αμερικανικό νόμισμα έχει υποχωρήσει στον απόηχο της απόφασης της Fed να αυξήσει την επόμενη εβδομάδα τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v