Ο πληθωρισμός «τρέφει» τη στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,49% έναντι του δολαρίου στο 1,2722. Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ, αποδυναμώνεται το δολάριο. Σε υψηλά δύο μηνών το καναδικό δολάριο.

Εκτοξεύτηκε η τιμή της στερλίνας σήμερα, αμέσως αφότου η βρετανική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε πως ο πληθωρισμός στη χώρα βρέθηκε το Μάιο σε υψηλά τεσσάρων ετών.

Η βρετανική λίρα ενισχύεται κατά 0,49% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο 1,2722.

Η λίρα απομακρύνθηκε από τα χαμηλά επτά εβδομάδων που κατέγραψε εχθές έναντι του ευρώ, παρότι οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί, θεωρώντας το νόμισμα ευάλωτο στην πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσαν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών.

Μετά την ανακοίνωση της ONS για τον πληθωρισμό σήμερα, οι επενδυτές ενδέχεται να θεωρούν πως η Τράπεζα της Αγγλίας θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση καθώς η άνοδος 2,9% στις τιμές καταναλωτή ξεπερνούν το στόχο της.

Το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά στο 1,1202 δολάριο, ενώ ο δείκτης που παρακολουθεί τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος καταγράφει πτώση της τάξης του 0,10% στις 97,06 μονάδες.

Το καναδικό δολάριο «σκαρφάλωσε» σε υψηλά δύο μηνών, αφότου σχόλια από την κεντρική τράπεζα της χώρας ενίσχυσαν την προοπτική ανόδου των επιτοκίων ακόμη και φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v