Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σφαλιάρα» στη στερλίνα από τα σχόλια Κάρνεϊ

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,35% έναντι του δολαρίου στο 1,2694. Ευρώ και δολάριο ενισχύονται ελαφρώς.

Σε χαμηλά εβδομάδας υποχώρησε η στερλίνα, αφότου ο Μαρκ Κάρνεϊ, διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε πως ανησυχεί για τον αντίκτυπο του Brexit στη βρετανική οικονομία και υπονόησε πως δε βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια στο άμεσο μέλλον.

Η λίρα υποχωρεί κατά 0,35% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2694 δολάριο.

Το βρετανικό νόμισμα αποδυναμώθηκε έναντι όλων των νομισμάτων της G10 και οι αποδόσεις του Gilt υποχώρησαν, καθώς ο Κάρνεϊ υπογράμμισε σε σημερινή του ομιλία την αδυναμία της οικονομίας και την αυξημένη αβεβαιότητα καθώς ξεκινούν οι συζητήσεις για τη βρετανική έξοδο από την ΕΕ.

Τα σχόλια του Μαρκ Κάρνεϊ θεωρήθηκαν «βήμα πίσω» στην επιθετική μεταστροφή της περασμένης εβδομάδας, όταν κατά τη συνάντηση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής τρία μέλη αιφνίδια ψήφισαν υπέρ της αύξησης του βασικού επιτοκίου από το ιστορικό χαμηλό του 0,25%.

«Ο Κάρνεϊ πίεσε τη στερλίνα χαμηλότερα» με σχόλιά του πως δεν είναι τώρα ο σωστός χρόνος για άνοδο στα επιτόκια, επιβεβαίωσε ο Neil Jones της Mizuho Bank.

Το ευρώ ενισχύεται 0,06% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,1157 δολάριο.

Ο δείκτης DXY, ο οποίος παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, ενισχύεται ελάχιστα, κατά 0,03% στις 97,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v