Υποχωρούν στερλίνα και ευρώ

Αποδυναμώνονται η βρετανική λίρα και το ευρώ, ενώ ισχυροποιείται ελαφρώς το αμερικανικό δολάριο. Αλλού, οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να επηρεάζουν τις αγορές νομισμάτων.

Πτωτικά κινούνται σήμερα το ευρώ και στερλίνα, ενώ ισχυροποιείται ελάχιστα το δολάριο. Οι δραστηριότητες στην νομισματική πολιτική παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής στις αγορές νομισμάτων.

Η στερλίνα σταθεροποιείται εμφανίζοντας ελάχιστη πτώση 0,02% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2939 δολάριο, ενώ το ευρώ υποχωρεί λίγο περισσότερο, κατά 0,11% στο 1,1353 δολάριο.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,07% και διαμορφώνεται στις 96,27 μονάδες.

Η σουηδική κορώνα αποδυναμώνεται κατά 0,4%, αφότου η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε την σχετικά απαισιόδοξη στάση της, παραδεχόμενη πως έχει ελαττωθεί η πιθανότητα περαιτέρω μείωσης στα επιτόκια.

Το αυστραλιανό δολάριο επίσης υποχωρεί κατά 0,7%, αφότου η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας διατήρησε το στόχο επιτοκίου (cash rate target) στο 1,5% όπως είχε προβλεφθεί, χωρίς όμως να δώσει τον πιο επιθετικό τόνο για την πολιτική που αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v