Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά έτους το ευρώ

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,14% έναντι του αμερικανικού στο 1,1356 δολάριο. Η στερλίνα ενισχύεται, αποδυναμώνεται το δολάριο.

Ανοδικά κινείται το ευρώ και νωρίτερα σήμερα άγγιξε υψηλά ενός έτους, ενώ και οι αποδόσεις των κυβερνητικών ομολόγων εκτοξεύτηκαν λόγω προσδοκιών για υψηλότερα επιτόκια. Ωστόσο η άνοδος του ευρωπαϊκού νομίσματος περιορίστηκε αργότερα, αφότου πηγές από το περιβάλλον του Μάριο Ντράγκι ανέφεραν στο Reuters πως η αγορά παρερμήνευσε τα σχόλια του τραπεζίτη.

Αυτή τη στιγμή το ευρώ ενισχύεται κατά 0,14% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο 1,1356.

Το ευρώ βρέθηκε το πρωί στα υψηλότερα επίπεδά του από το περσυνό δημοψήφισμα στη Βρετανία, ενώ τα ομόλογα διεύρυναν τις υποχωρήσεις, έπειτα από σχόλια του Μάριο Ντράγκι που θεωρήθηκαν αισιόδοξα από την αγορά.

Εν τω μεταξύ, η στερλίνα διευρύνει τα αρχικά κέρδη της έναντι του δολαρίου, μετά τη δήλωση του Βρετανού κεντρικού τραπεζίτη Μαρκ Κάρνεϊ ότι ίσως είναι αναγκαία μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες. 

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται 1% έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,29 δολάρια/στερλίνα. 

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,09% και διαμορφώνεται στις 96,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v