Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται η στερλίνα εν αναμονή ομιλίας αξιωματούχου της BoE

Η βρετανική λίρα σημειώνει άνοδο 0,29% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2918. Οριακές μεταβολές καταγράφουν δολάριο και ευρώ.

Ανοδικά κινείται η στερλίνα έναντι όλων των μεγάλων νομισμάτων, καθώς οι traders περιμένουν την ομιλία του αναπληρωτή διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Ben Broadbent. Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή στα σχόλιά του, σε αναζήτηση ενδείξεων για το ποια είναι η θέση του επάνω στις κινήσεις τις κεντρικής τράπεζας, εν μέσω διχασμού των μελών της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής.

Η βρετανική λίρα σημειώνει άνοδο 0,29% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο 1,2918.

Η λίρα έχει ισχυροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέσω ενδείξεων για επιθετική μεταστροφή των φορέων χάραξης πολιτικής της BoE, οι οποίοι ψήφισαν τον Ιούνιο 5/3 υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στα ιστορικά χαμηλά.

Ως εκ τούτου, οι αγορές αυτή τη στιγμή τιμολογούν μια πιθανότητα άνω του 60% για άνοδο 25 μονάδων βάσης στα επιτόκια μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο Broadbent, που έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σήμερα στο Άμπερντιν της Σκοτίας, πήρε το μέρος της πλειοψηφίας κατά τη συνεδρίαση του περασμένου μήνα, ενώ δεν έχει κάνει δημόσιες δηλώσεις από τότε.

Ο ευρώ εμφανίζει πολύ μικρή πτώση 0,04% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,1396, ενώ ο δείκτης DXY που παρακολουθεί το δολάριο ενισχύεται κατά 0,05% και διαμορφώνεται στις 96,12 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v