Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά της στερλίνας λόγω πολιτικής αναταραχής

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 0,23% έναντι του αμερικανικού δολαρίου στο 1,3072. Μικρή πτώση για το ευρώ, ενισχύεται το δολάριο.

Υποχωρεί η στερλίνα και απομακρύνεται από τα υψηλά 10 μηνών έναντι του δολαρίου, λόγω ανησυχιών πως οι διαφωνίες στους κόλπους της βρετανικής κυβέρνησης επιδεινώνονται, πριν η χώρα ξεκινήσει τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Η λίρα υποχωρεί κατά 0,23% έναντι του δολαρίου, στο 1,3072.

Το νόμισμα σημείωσε άνοδο για τρεις διαπραγματεύσεις, ενόψει των συζητήσεων που κατά πάσα πιθανότητα θα εστιάσουν στην προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, σημαντικό σημείο σύγκρουσης μέχρι στιγμής.

Ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ αποκάλυψε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τις εντάσεις μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, δηλώνοντας πως μεταβατικές συμφωνίες στο τέλος των διαπραγματεύσεων είναι πιθανό να διαρκέσουν και δύο χρόνια, δηλαδή μακράν περισσότερο σε σύγκριση με τους περίπου δύο μήνες που είχε αναφέρει ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ.

«Βλέπουμε τον διχασμό στο υπουργικό συμβούλιο να είναι απίστευτα φανερός», σχολίασε ο Ned Rumpeltin, επικεφαλής στρατηγικών για τα νομίσματα στην Toronto Dominon Bank, η οποία «βλέπει» τη στερλίνα να υποχωρεί στο 1,26 δολάριο μέχρι το τέλος του τρέχοντος τριμήνου.

Αυτός «θα είναι ο παράγοντας που θα κινεί τη στερλίνα σε όλη τη διάρκεια μέχρι το Brexit, για όσο η τρέχουσα κυβέρνηση θα βρίσκεται στην εξουσία», επεσήμανε.

Μικρή πτώση εμφανίζει το ευρώ. Το κοινό νόμισμα υποχωρεί 0,10% έναντι του δολαρίου, στο 1,1458.

Ο δείκτης DXY, που παρακολουθεί τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος, ενισχύεται 0,18% στις 95,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v