Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες για το ευρώ λόγω ΕΚΤ

Το κοινό νόμισμα έχει αποδυναμωθεί ενόψει της αυριανής απόφασης της ΕΚΤ για τα επιτόκια. Ανοδικά το δολάριο, μετά τα χαμηλά 10μήνου. Σταθεροποιείται η στερλίνα.

Πτωτικά κινείται το ευρώ ενώ τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συγκεντρώνονται στη Φρανκφούρτη, πριν την αυριανή απόφαση των φορέων χάραξης πολιτικής για τα επιτόκια. Οι μετοχές της περιοχής, πάντως, στηρίζονται από τα εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα.

Το κοινό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,17% έναντι του αμερικανικού, στο 1,1535 δολάριο.

Το νόμισμα πιέζεται καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας για τη νομισματική της τόνωση και την πιθανότητα κάποιας αλλαγής τόνου αύριο, κατά την ανακοίνωση της απόφασής της.

Ανοδικά κινείται το δολάριο και απομακρύνεται από τα χαμηλά 10 μηνών, στα οποία βρέθηκε χθες αφότου το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για την ιατρική φροντίδα -το οποίο υποτίθεται ότι θα αντικαθιστούσε το Obamacare- δεν κατάφερε να λάβει την απαραίτητη στήριξη για να τεθεί σε συζήτηση.

Ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων σημειώνει μικρή άνοδο 0,08% στις 94,75 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα, η οποία υποχωρεί ελάχιστα, κατά 0,01% στο 1,3040 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v