Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες για τη στερλίνα, σταθεροποίηση για το δολάριο

Η απογοήτευση από τις χθεσινές συνομιλίες της βρετανίδας πρωθυπουργού επηρέασαν τη στερλίνα, που μάλλον όμως θα περιορίσει τις απώλειες της. Σταθεροποιείται το δολάριο, μετά τη χθεσινή μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εβδομάδας.

Απώλειες για τη στερλίνα, σταθεροποίηση για το δολάριο

H στερλίνα είχε τη μεγαλύτερη μείωση σήμερα, από τις 2 Νοεμβρίου, μετά την απογοήτευση που προκάλεσαν οι συνομιλίες για το Brexit.

Το βρετανικό νόμισμα πέφτει κατά 0,53% στα 1,3376 δολάρια, καθώς η μη συμφωνία της Βρετανίας με τους ευρωπαίους αξιωματούχους χθες, πριν τις εμπορικές συνομιλίες της επόμενης εβδομάδας, απογοήτευσαν τους επενδυτές, οι οποίο όμως βλέπουν ότι θα περιοριστούν οι απώλειες.

«Η πτώση θα περιοριστεί καθώς οι αγορές έχουν συνηθίσει στην ιδέα ότι το διαζύγιο δεν θα λυθεί σε μια νύχτα», σημειώνει η ING. «Είμαστε θετικοί στη στερλίνα».

To δολάριο σταθεροποιείται, μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εβδομάδας στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η προσοχή επικεντρώνεται στη νέα φορολογική πραγματικότητα στις ΗΠΑ.

«Πρέπει να δούμε και άλλες κινήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο ή δυνατά στοιχεία για να πάει το δολάριο πιο ψηλά», σημείωσε ο Manuel Oliveri, υπεύθυνος στρατηγικής FX, στην Credit Agricole, στο Λονδίνο.

Η Γερουσία πρέπει τώρα να συμβιβάσει τη δική της εκδοχή, με το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων. Έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, το δολάριο κινείται λίγο υψηλότερα, κατά 0.1%, στα 93.278 και αφού κέρδισε 0.3% χθες, που ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος από τις 28 Νοεμβρίου.

Ήπιες διακυμάνσεις για το ευρώ, στα 1.1864 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v