Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά χαμηλότερα το δολάριο

Ανησυχίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ και αμφιβολίες για συμφωνία στον προϋπολογισμό κρατούν χαμηλά το δολάριο, αν και οι αναλυτές πιστεύουν ότι το Κογκρέσο θα δώσει λύση, έστω και την τελευταία στιγμή.

To δολάριο κινείται χαμηλότερα σήμερα καθώς υπάρχουν ανησυχίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση των ΗΠΑ. Οι αναλυτές λένε ότι δεν είναι πιθανές μεγάλες κινήσεις στο δολάριο, μέχρι τη συνεδρίαση πολιτικής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης δολαρίου, σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, με οριακές απώλειες κατά 0,1%, στα 93,297. Σε χαμηλό πέντε ημερών στα 111,99 γεν, με απώλειες 0,5%.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τη Δευτέρα για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων του νομοσχεδίου φορολογικής μεταρρύθμισης, ενώ η Γερουσία αναμένεται να διεξάγει παρόμοια ψηφοφορία αργότερα αυτή την εβδομάδα, κίνηση που εκλαμβάνεται θετικά από τις αγορές.

Εν τω μεταξύ, εάν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στον προϋπολογισμό αυτή την εβδομάδα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να κατεβάσουν ρολά οι αμερικανικές δημόσιες υπηρεσίες, καθώς η κρατική χρηματοδότηση λήγει την Παρασκευή.

«Όπως γνωρίζουμε, γενικά (το Κογκρέσο) βρίσκει λύση, έστω και αν πρόκειται για λύση της τελευταίας ημέρας», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής συναλλαγών της Commerzbank, Esther Reichelt. 

«Αλλά ... οι γενικές πολιτικές αναταραχές είναι βάρος για το δολάριο και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το ευρώ είναι πάνω από το επίπεδο των 1,18 δολαρίων αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Το ευρώ λίγο πάνω από τα 1,1820 δολάρια. Συνεχίζονται οι πιέσεις στη στερλίνα με απώλειες 0,5%, στα 1,3373 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v