Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανάκαμψη των αγορών δεν βοηθάει το δολάριο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, που αναμένεται την Τετάρτη, θα δώσει κατεύθυνση αυτή την εβδομάδα. Ανοδικά κινείται το ευρώ, ενώ το δολάριο απομακρύνεται από τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας.

Το ευρώ κινείται υψηλότερα σήμερα ενώ το δολάριο υποχωρεί, καθώς οι αγορές ανακάμπτουν. Οι βαριές απώλειες των χρηματιστηρίων τις προηγούμενες μέρες είχαν στρέψει τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια στην αγορά συναλλάγματος, όπως είναι πρώτα το γεν και μετά το δολάριο.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,2% σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα -στα 90,2-, απομακρυνόμενο από τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, όταν και είχε την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από το 2016. 

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο υποχωρεί 0,1%, στα 108,69 γεν ανά δολάριο. Την τελευταία εβδομάδα είχε απώλειες 1,3% σε σχέση με το γεν.

«Έχουμε ακόμη διάθεση για κίνδυνο στην αγορά», σημείωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής αγορών της Nordea, Νiels Christensen, προσθέτοντας ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, που αναμένεται την Τετάρτη, θα δώσει κατεύθυνση αυτή την εβδομάδα.

Το ευρώ ενισχύεται 0,2% και βρίσκεται στο 1,2275 δολάριο, ενώ νωρίτερα «χτύπησε» υψηλό ημέρας στο 1,2298. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η χειρότερη από τον Νοέμβριο του 2016.

Η στερλίνα ενισχύεται 0,2% και βρίσκεται στο 1,3865 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v