Το «μπουμ» στην ευρωζώνη ενισχύει το ευρώ

Με το βλέμμα στο eurogroup οι επενδυτές σήμερα, την ώρα που η δυνατή οικονομική πορεία στις χώρες του ενιαίου νομίσματος στέλνει καλά σήματα. Το δολάριο, που έχει την τάση να υποχωρεί όταν αυξάνεται η όρεξη για κίνδυνο, σημειώνει μικρή αρνητική κίνηση.

Κέρδη καταγράφει το ευρώ σήμερα την ώρα που το δολάριο έχει μικρές απώλειες. Τα δυνατά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και οι φόβοι για ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο επαναφέρουν την διάθεση για κίνδυνο. Τα νομίσματα με υψηλότερες αποδόσεις έχουν καλές επιδόσεις.

Η μέρα έχει λίγα οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη και οι επενδυτές επικεντρώνονται στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης. Αναμένουν σχόλια για τον εμπορικό προστατευτισμό μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές «σπρώχνουν» το ευρώ υψηλότερα καθώς βλέπουν ότι το «μπουμ» στην ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζεται.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,2% και φτάνει στο 1,2328 δολάριο. Παραμένει όμως κάτω από το υψηλό τριετίας του Φεβρουαρίου, του 1,2556.

Το δολάριο, που έχει την τάση να υποχωρεί όταν αυξάνεται η όρεξη για κίνδυνο, σημειώνει μικρή αρνητική κίνηση, κατά 0,1%, στα 90,07.

Η στερλίνα, με οριακές θετικές κινήσεις, στο 1,3854 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v