Σταθεροποιείται το ρούβλι μετά τη «βουτιά» στις αρχές της εβδομάδας

Το ρωσικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,36% σε σχέση με το δολάριο, φτάνοντας στα 62,23 ρούβλια ανά δολάριο. Και το ρωσικό χρηματιστήριο κινείται σταθεροποιητικά. Ο δείκτης Moex υποχωρεί 0,1%.

Η θύελλα μεταβλητότητας που χτύπησε τις ρωσικές αγορές τις πρώτες τρεις μέρες αυτής της εβδομάδας φαίνεται να ηρεμεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Στις πρωινές ώρες της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης, το ρωσικό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,36% σε σχέση με το δολάριο, φτάνοντας στα 62,23 ρούβλια ανά δολάριο.

Η αναταραχή που προκλήθηκε από τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε ρωσικές εταιρείες, επιχειρηματίες και αξιωματούχους, οδήγησε το ρωσικό νόμισμα στο πιο αδύναμο σημείο του από τα τέλη του 2016. Η κατάσταση επιδεινώθηκε και από τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ κατά της ρωσικής υποστήριξης του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Και το ρωσικό χρηματιστήριο κινείται σταθεροποιητικά. Ο δείκτης Moex υποχωρεί 0,1%.

Το ευρώ, με μικρές ημερήσιες απώλειες ύψους 0,2%, φτάνει στο 1,234 δολάριο, με σταθεροποιητική τάση μετά τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει άνοδο 0,7% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, καθώς τα σχόλια των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενισχύουν τις απόψεις ότι βρίσκεται σε πορεία για ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής. 

Ο δείκτης δολαρίου με μικρά κέρδη 0,2% βρίσκεται στα 89,76, ενώ η στερλίνα με πτώση 0,2% φτάνει στο 1,4153 δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v