Ιταλική πίεση οδηγεί το ευρώ σε έκτη εβδομάδα απωλειών

Εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας από την ιταλική πολιτική σκηνή, οι αγορές ακολουθούν μία προσέγγιση «περιμένουμε και βλέπουμε» προς το παρόν, σημειώνουν οι αναλυτές. Σταθεροποιητικές κινήσεις από την τουρκική λίρα.

Προς έκτη εβδομάδα απωλειών κατευθύνεται το ευρώ, καθώς οι ανησυχίες για την ιταλική πολιτική σκηνή παραμένουν.

«Το ευρώ παραμένει υπό πίεση, την ώρα που διευρύνεται η διαφορά στις αποδόσεις ιταλικών και γερμανικών ομολόγων. Οι αγορές πάντως ακολουθούν μία προσέγγιση «περιμένουμε και βλέπουμε» προς το παρόν, όπως σημειώνει ο Alvin Tan, υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος της Societe Generale, στο Λονδίνο.

Τα στοιχεία αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι ο ΡΜΙ στη Γερμανία υποχώρησε σε χαμηλό 20 μηνών τον Μάιο, υποδηλώνοντας ότι το οικονομικό μομέντουμ στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ίσως μειώνεται, την ώρα που τα αρχεία από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Απρίλιο παρουσιάζουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση στην ευρωζώνη και πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία. 

Σήμερα πάντως, τα νέα ήταν πιο ευχάριστα, καθώς το επιχειρηματικό κλίμα του γερμανικού ινστιτούτου Ifo έδειξε ότι σταμάτησε να υποχωρεί τον Μάιο, μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες.

Το ευρώ, με σταθεροποιητικές κινήσεις σήμερα, αλλάζει χέρια στο 1,1727 δολάριο, ο δείκτης δολαρίου με μικρές κινήσεις διαμορφώνεται στα 93,79, το δολάριο σε σχέση με το γεν ενισχύεται 0,2% στα 109,57 γεν ανά δολάριο, ενώ η στερλίνα, με ήπιες κινήσεις, φτάνει στο 1,3369 δολάριο.

Η τουρκική λίρα, με ημερήσιες απώλειες 0,3%, σημειώνει σταθεροποιητικές κινήσεις στις 4,72 λίρες ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v