Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από το 1,18 δολάριο περνάει το ευρώ

Στο επίκεντρο των επενδυτών η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το σήμα για τον τρόπο ολοκλήρωσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Ανοδικά και η στερλίνα.

Ανοδικά κινείται το ευρώ, ξεπερνώντας το 1,18 δολάριο, την ώρα που αυξάνονται οι υποψίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας θα δώσει σήμα σήμερα για τον τρόπο που θα τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Η αναμονή ολοκλήρωσης του προγράμματος έρχεται μετά τα αντίστοιχα σχόλια ανώτερων αξιωματούχων της ΕΚΤ πριν από λίγες ημέρες.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κερδίζει 0,2%, φτάνοντας στο 1,1825 δολάριο, κοντά σε υψηλό τριών εβδομάδων.

«Υπό την οπτική της αγοράς, αν έχουμε μία ένδειξη τερματισμού της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, θα είναι ωφέλιμη για το ευρώ», είπε ο Mathias van der Jeugt, υπεύθυνος στρατηγικής της KBC.

Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,3% στα 93,29, ενώ το δολάριο έναντι του γεν υποχωρεί 0,3%, στα 109,97 γεν ανά δολάριο.

H στερλίνα ενισχύεται στο 1,3438 δολάριο, ύστερα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 1,3% τον Μάιο από τον Απρίλιο, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική υπηρεσία. Ήταν πολύ καλύτερη η εικόνα από τις εκτιμήσεις για άνοδο κατά 0,5%, που έκαναν οι οικονομολόγοι δημοσκόπησης του Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v