Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η χειρότερη εβδομάδα από το 2016 για το ευρώ

Έχει πάρει πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων 19 μηνών. Οι bulls, που ανέμεναν να αυξηθούν νωρίτερα τα επιτόκια από την ΕΚΤ, είδαν το νόμισμα να χάνει σχεδόν 1,9%, με τους επενδυτές να κατευθύνονται στο δολάριο και το γεν.

Στο υψηλότερο σημείο από τον Νοέμβριο του 2017 «σκαρφαλώνει» σήμερα ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, παίρνοντας ώθηση από την πτώση του ευρώ μετά το σήμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για διατήρηση των επιτοκίων σε ρεκόρ χαμηλά. Με άνοδο 0,3%, έφτασε στα 95,04, σε υψηλό επτά μηνών.

Την ίδια ώρα, το ευρώ έχει πάρει πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων 19 μηνών. Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ θα ολοκληρωθεί φέτος αλλά τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2019, όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Οι bulls, που ανέμεναν να αυξηθούν νωρίτερα τα επιτόκια, είδαν το ευρωπαϊκό νόμισμα να χάνει σχεδόν 1,9%, με τους επενδυτές να κατευθύνονται στο δολάριο και το γεν.

Σήμερα το ευρώ σταθεροποιείται στο 1,1573 δολάριο. Αλλά σε εβδομαδιαία βάση είναι 1,72% χαμηλότερα, παίρνοντας θέση για τη χειρότερη εβδομαδιαία απώλεια από τον Νοέμβριο του 2016.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v