Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το δολάριο εν αναμονή ομιλίας Πάουελ

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναμένεται στη σημερινή του εμφάνιση στο Κογκρέσο να δώσει αισιόδοξο μήνυμα για το outlook. Με ενδιαφέρον περιμένει η αγορά τα σχόλιά του για την εμπορική διαμάχη.

Χαμηλότερα κινείται το δολάριο σήμερα, αναμένοντας την ομιλία του προέδρου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο.

Οι επενδυτές αναμένουν οποιεσδήποτε ενδείξεις για τον ρυθμό αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed και τα σχόλια για τους κινδύνους από τις εμπορικές διαμάχες.

Ο Πάουελ αναμένεται να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το outlook της ανάπτυξης, ενώ ενδέχεται να αντιμετωπίσει σκληρές ερωτήσεις για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας και για τη διαχείριση της κλιμάκωσης του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,2%, στα 94,30, το ευρώ κερδίζει 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,1739 δολάριο, ενώ η στερλίνα ελαφρώς ανοδικά φτάνει στο 1,3261 δολάριο.

«Η κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης γίνεται όλο και περισσότερο ρεαλιστικός κίνδυνος καθοδικής πορείας, που θα μπορούσε να ρίξει το βάρος της στο κλίμα», σημειώνει ο αναλυτής της Societe Generale, Guy Stear.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v