Υποχωρεί σε χαμηλό έντεκα μηνών η στερλίνα

Το βρετανικό νόμισμα διολίσθησε ως και τα 1,2951 δολάρια, υποχωρώντας 0,4% έναντι του αμερικάνικου νομίσματος και 0,25% έναντι του ευρώ.

Η στερλίνα βούτηξε σε χαμηλό έντεκα μηνών τη Δευτέρα, μετά τη δήλωση του Βρετανού υπουργού Εμπορίου Λίαμ Φοξ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον πιθανότερο να αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το βρετανικό νόμισμα διολίσθησε ως και τα 1,2951 δολάρια, υποχωρώντας 0,4% έναντι του αμερικάνικου νομίσματος και 0,25% έναντι του ευρώ.

Η πτώση οδήγησε τη στερλίνα κάτω από το χαμηλό των 1,2955 δολαρίων που είχε σημειώσει στις 19 Ιουλίου, προσγειώνοντας την στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 5 Σεπτεμβρίου.

Το δολάριο εν τω μεταξύ, καταγράφει μικρή άνοδο έναντι ενός καλαθιού ανταγωνιστικών νομισμάτων, μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που ενίσχυσαν προσδοκίες των επενδυτών ότι η Fed θα προχωρήσει σε σταδιακή αύξηση επιτοκίων το 2018.

Ο δείκτης του δολαρίου που παρακολουθεί τις κινήσεις του νομίσματος έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, σημειώνει άνοδο 0,1% στις 95,259 μονάδες, πλησιάζοντας το υψηλό του 95,652 που έπιασε στις 19 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v