Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το αργό κρατιέται κοντά στα 70 δολάρια

Η αμερικανική παραγωγή σκαρφαλώνει στα πιο υψηλά επίπεδα των τελευταίων σχεδόν 50 ετών, αλλά το brent διατηρείται σε υψηλά σημεία λόγω ισχυρής συμμόρφωσης του ΟΠΕΚ στις περικοπές της παραγωγής.

Το αργό κρατιέται κοντά στα 70 δολάρια

Οι τιμές του πετρελαίου κρατιούνται σε υψηλά επίπεδα, καθώς έρευνα έδειξε ότι η δυνατή συμμόρφωση με τις περικοπές του ΟΠΕΚ αντισταθμίζει την αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή.

Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται σήμερα και το οδηγεί στα 65,91 δολάρια ανά βαρέλι. Την ίδια ώρα το brent, παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, με μικρές κινήσεις σταθεροποιείται στα 69,63 δολάρια ανά βαρέλι.

Η παραγωγή του ΟΠΕΚ κατέγραψε άνοδο τον Ιανουάριο από το χαμηλό επίπεδο που βρισκόταν τους τελευταίους οκτώ μήνες, καθώς η μεγαλύτερη παραγωγή από τη Νιγηρία και τη Σαουδική Αραβία αντισταθμίζουν την περαιτέρω μείωση στη Βενεζουέλα.

«Υπάρχει δέσμευση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για να διατηρήσουν ένα “πάτωμα” στην τιμή του πετρελαίου», σημείωσε ο Greg McKenn, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της AxiTrader. Αυτή η δέσμευση τραβά την προσοχή από την αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή, η οποία ξεπέρασε τα 10 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα το Νοέμβριο για πρώτη φορά από το 1970.

Ο χρυσός είναι στα 1348 δολάρια η ουγγιά, ελαφρώς ενισχυμένος κατά 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v