Κάθετη πτώση τιμών σε χρυσό και ασήμι

Για τον χρυσό η τιμή των συμβολαίων Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 25 δολ. ή 1,8% στα 1.338 δολ. ανά ουγκιά. Η προσοχή στρέφεται και πάλι στη Fed. Πότε περιμένουν την αντίστροφή μέτρηση στην ποσοτική χαλάρωση.

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Για τον χρυσό η τιμή των συμβολαίων Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 25 δολ. ή 1,8% στα 1.338 δολ. ανά ουγκιά. Ο Ross Norman, διευθύνων σύμβουλος της Sharps Pixley δηλώνει ότι έχουν ξεπεραστεί τα σημεία τεχνικής στήριξης των 1,357 και 1350 δολ και πως πλέον η αγορά είναι επιρρεπής σε περισσότερες πωλήσεις. «Με τα πράγματα πιο ήσυχα στο μέτωπο της Συρίας και πρακτικά χωρίς νέες ειδήσεις για τη Fed, η αγορά συμπεριφέρεται πλέον αρκετά τεχνικά» δηλώνει. Το ασήμι υποχώρησε κατά 2,5% ή 58 σεντ, στα 22,60 δολ. ανά ουγκιά.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι επενδυτές αναμένουν την πρώτη κίνηση της Fed για επιβράδυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v