Πάνω από τα $110 το πετρέλαιο Brent

Πως αξιολογούν οι αναλυτές την ισχύ που καταγράφει η τιμή πετρελαίου Brent. Οι προβλέψεις για τη μετέπειτα πορεία, ο παράγοντας της παραγωγής μαύρου χρυσού στη Βόρειο Θάλασσα και οι εξελίξεις στο Κογκρέσο.

Σε τεχνικούς παράγοντες αποδίδουν οι αναλυτές την ενίσχυση της τιμής πετρελαίου Brent κρίνοντας ότι θα είναι βραχυπρόθεσμη. Συγκεκριμένα, η τιμή Brent καταγράφει άνοδο κατά 62 σεντ ανά βαρέλι, στα 110,30 δολ ανά βαρέλι. Στην αμερικανική αγορά, η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 67 σεντ, στα 103,70 δολ ανά βαρέλι.

«Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται λόγω της απομάκρυνσης των περισσότερων επενδυτών που ήθελαν να πουλήσουν» σχολιάζει το Reuters και συμπληρώνει: «Η ανοδική πίεση στο Brent αναμένεται να υποχωρήσει καθώς η προσφορά αργού από τη Βόρειο Θάλασσα αναμένεται να φτάσει το Νοέμβριο σε υψηλό έτους». «Η τιμή του πετρελαίου είναι ισχυρή δεδομένου του παρατεταμένου αδιεξόδου στις ΗΠΑ, του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζεται το όριο χρέους και των εντεινόμενων πιέσεων» αναφέρει και η Commerzbank σε σχόλιό της και συμπληρώνει: «παρόλα αυτά θεωρούμε ότι οι τελευταίες ενδείξεις ισχύος στην αγορά πετρελαίου είναι προσωρινές και πως οι κίνδυνοι είναι πτωτικοί»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v