Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατά τα 97 δολ. το πετρέλαιο Brent

Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά μαύρου χρυσού μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών. Τι βλέπουν οι αναλυτές για την πορεία του Brent και γιατί δεν επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Στην περιοχή των 97 δολ. ανά βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή πετρελαίου Brent ενώ ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ο μήνας με τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Απρίλιο του 2013. Οι ανησυχίες περί επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας αλλά και η αύξηση της παραγωγής μαύρου χρυσού στις ΗΠΑ σε επίπεδα ρεκόρ, έχουν αλλάξει τα δεδομένα στη διεθνή αγορά πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή να μην επηρεάζουν σημαντικά τις τιμές.

«Προς το παρόν, τα αποθέματα πετρελαίου είναι αρκετά και η ζήτηση είναι πιο αδύναμη» εξηγεί ο Andrey Kryuchenkov, της VTB Capital.

Η τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαια Νοεμβρίου ενισχύεται κατά 2 σεντ, στα 97,02 σεντ ανά βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού, ενισχύεται κατά 32 σεντ, στα 92,85 δολ. ανά βαρέλι.  

Η ανοδική πορεία του δολαρίου που πλησιάζει σε υψηλό 4ετίας, επίσης μειώνει τη ζήτηση για πετρέλαιο. «Δεν υπάρχει κάποιος παράγοντας που θα οδηγούσε σε ανάκαμψη της τιμής…Οι βασικοί δείκτες κλίματος που θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας για τις μεγαλύτερες οικονομίες, πιθανότατα δεν θα αλλάξουν αυτή την κατάσταση» αναφέρει και η Commerzbank σε έκθεσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v