Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικά βήματα ανόδου για το πετρέλαιο Brent

Στήριξη στην αγορά μαύρου χρυσού από τα απροσδόκητα οικονομικά μεγέθη. Η ανάκαμψη στην κινεζική μεταποίηση και η οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία.

Απόπειρα ανάκαμψης πραγματοποιεί η τιμή πετρελαίου Brent με στήριξη από τα απροσδόκητα μεγέθη για την κινεζική οικονομία  και ενώ ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές των αμερικανικών μαχητικών και στη Συρία.

Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent ενισχύεται κατά 0,39% στα 97,35 δολ. ανά βαρέλι, ενώ στην αμερικανική αγορά, η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 0,47% στα 91,30 δολ. ανά βαρέλι.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία των HSBC και Markit, ο κινεζικός δείκτης μεταποίησης PMI αυξήθηκε στο 50,5 από 50,2 τον Αύγουστο, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν υποχώρησή του στο 50.

«Δεν βλέπουμε ανώμαλη προσγείωση της κινεζικής οικονομίας φέτος» δήλωσε ο Φρανκ Κλουμ, της Landesbank Baden – Wuerttemberg και συμπλήρωσε: «Ακόμη κι αν έχουμε κάποιες αρνητικές εκπλήξεις από την Κίνα, η πλευρά της ζήτησης είναι πολύ λιγότερο σημαντική για την αγορά τώρα από ότι είναι η πλευρά της προσφοράς».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v