Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα $85 σταθεροποιείται το πετρέλαιο Brent

Τα θετικά οικονομικά μεγέθη από Κίνα και Ευρωζώνη παρείχαν στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού. Οριακά κάτω από τα 85 δολ. ανά βαρέλι το Brent μετά την ανακοίνωση των δεικτών PMI.

Στην περιοχή των 85 δολ. ανά βαρέλι κινείται η τιμή του πετρελαίου Brent καθώς οι θετικές ειδήσεις για την οικονομία της Κίνας αλλά και της ευρωζώνης παρείχαν στήριξε στις τιμές του μαύρου χρυσού. Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brentγια συμβόλαια Δεκεμβρίου κατά 25 σεντ, στα 84,96 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κατά 20 σεντ, στα 80,72 δολ. ανά βαρέλι.

Τα μηνύματα από την οικονομία της ευρωζώνης ήταν θετικά. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για την ευρωζώνη εξέπληξε άπαντες καταγράφοντας άνοδο στο 52,2, ενώ ιδιαίτερα θετικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για τη Γερμανία. Μετά το μπαράζ αρνητικών εκπλήξεων που υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης – τα οποία ανάγκασαν την κυβέρνηση Μέρκελ σε υποβάθμιση του στόχου ανάπτυξης – τα στοιχεία της Markit δίνουν ανάσα στις αγορές.  

Ο κινεζικός βιομηχανικός κλάδος επίσης ανέβασε ταχύτητα τον Οκτώβριο με τον σχετικό δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ να ενισχύεται στο υψηλότερο επίπεδο 3 μηνών και οριακά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ άγγιξε το 50,4 από 50,2 τον προηγούμενο μήνα και οριακά υψηλότερα από το 50,3 που περίμεναν οι αναλυτές σύμφωνα με το Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v