Πετρέλαιο: Κάτω από τα $80 το αμερικανικό αργό

Εντείνεται η νευρικότητα για την πορεία της διεθνούς ανάπτυξης και κατά συνέπεια για τη ζήτηση πετρελαίου. Κάθετη πτώση στις τιμές του μαύρου χρυσού. Κάτω από τα $83 το Brent και κάτω από τα $80 το αμερικανικό αργό.

Σε πτωτική τροχιά παραμένει η τιμή του μαύρου χρυσού με την τιμή του αμερικανικού αργού να υποχωρεί κάτω από τα 80 δολ. για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2012.

Συγκεκριμένα, η τιμή του πετρελαίου Brent καταγράφει πτώση 0,95%  στα 82,98 δολ. ανά βαρέλι. Αντίστοιχα, η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 1,95% στα 80,19 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα βρέθηκε και κάτω από το φράγμα των 80 δολ.

Η έντονη νευρικότητα για την πορεία της διεθνούς οικονομίας και η μαζική τάση φυγής από τις τοποθετήσεις ρίσκου είναι η βασική αιτία για τις εξελίξεις στην αγορά μαύρου χρυσού. Παράλληλα, όμως αλλάζουν τα δεδομένα στον ενεργειακό κλάδο, καθώς ΗΠΑ και Ρωσία αυξάνουν σημαντικά την παραγωγή τους, ενώ από την άλλη πλευρά, η Σαουδική Αραβία να διαμηνύει πως δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει τις τιμές του μαύρου χρυσού και τα μέλη του ΟΠΕΚ να αδυνατούν να συνεργαστούν καθώς τα δεδομένα, για την αγορά πετρελαίου αλλάζουν, οι τιμές κατρακυλούν στο χαμηλότερο επίπεδο 4 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v