Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μήνα βούτηξε το αργό - Νέα άνοδος για χρυσό

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με βουτιά 5,5% στα 48,17 δολάρια το βαρέλι. Κέρδη 0,7% για το χρυσό. Άνοδος και για το ασήμι.

Απώλειες πάνω από 5% κατέγραψε το αργό πετρέλαιο την Πέμπτη, μετά τα στοιχεία για την άνοδο των αποθεμάτων στις ΗΠΑ και την ενίσχυση του δολαρίου.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με βουτιά 5,5% στα 48,17 δολάρια το βαρέλι.

Ράλι για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση πραγματοποίησε ο χρυσός, παρά την άνοδο του δολαρίου, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο την τελευταία εβδομάδα.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου αυξήθηκε 0,7% στα 1.210 δολάρια ανά ουγκιά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 18 Φεβρουαρίου.

«Αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το σημερινό ράλι είναι ότι έρχεται μια ημέρα όπου το δολάριο σκαρφαλώνει έναντι των ανταγωνιστικών νομισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι η κίνηση του χρυσού οφείλεται περισσότερο στις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού» δήλωσε στο Marketwatch o Colin Cieszynski, αναλυτής στην CMC Markets.

Άνοδο 0,9% σημείωσε το ασήμι, κλείνοντας στα 16,624 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα αυξήθηκε 0,4% στα 1.173,60 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το παλλάδιο κέρδισε 0,4% στα 811,05 δολάρια ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v