«Βουτιά» σε χαμηλό 5ετίας για τον χρυσό

Τα futures του χρυσού (Αυγούστου) υποχωρούν κατά 17,9 δολάρια, ή 1,58%, στα 1.113,9 δολάρια, έχοντας όμως νωρίτερα "βουτήξει" έως τα 1.080 δολάρια η ουγκιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010.

Συνεχίζεται η πτώση στις τιμές του χρυσού, που προς στιγμήν υποχώρησαν σε χαμηλό τουλάχιστον πέντε ετών στις διαπραγματεύσεις στην Ασία, μετά την γνωστοποίηση από την Κίνα ότι τα αποθέματα χρυσού της είναι στο ήμισυ αυτού που αναμένονταν. 

Το κίτρινο μέταλλο έχει ανακάμψει από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό του, ωστόσο παραμένει στο "κόκκινο". Τα futures του χρυσού (Αυγούστου) υποχωρούν κατά 17,9 δολάρια, ή 1,58%, στα 1.113,9 δολάρια, έχοντας όμως νωρίτερα "βουτήξει" έως τα 1.080 δολάρια η ουγκιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010. 

"Αυτού του είδους η έντονη πτώση στην έναρξη των ασιατικών συνεδριάσεων αποτελεί ισχυρή ένδειξη πως κάποιο μεγάλο fund πουλά τα holdings χρυσού του", σχολιάζει ο Gnanasekar Thiagarajan της Commtrendz Risk Management. 

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την απότομη πτώση στις τιμές του χρυσού στις ΗΠΑ την Παρασκευή, όπου το μέταλλο έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών στο Comex, κίνηση που αποδόθηκε σε κάποιον μεγάλο πωλητή. 

Την Παρασκευή, η Κίνα εξέδωσε επικαιροποιημένα στοιχεία για τα αποθέματα χρυσού της, για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια. Στο τέλος Ιουνίου, τα αποθέματα χρυσού της ανέρχονταν σε 53,32 εκατ. ουγκιές, αυξημένα κατά 57% έναντι του τέλους Απριλίου 2009. Ωστόσο τα αποθέματα ήταν χαμηλότερα από αυτά που εκτιμούσαν οι αναλυτές, δεδομένου ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στον κόσμο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v