Μικρή ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου

Η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων την περασμένη εβδομάδα σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του δολαρίου, στηρίζουν τις τιμές του πετρελαίου. Για χαμηλές τιμές για την επόμενη τριετία προειδοποιεί η Moody's.

Τα χαμηλότερα αποθέματα αμερικανικού αργού και οι αισιόδοξες προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση υπερισχύουν των ανησυχιών για την υπερπροσφορά του μαύρου χρυσού, με αποτέλεσμα οι τιμές του πετρελαίου να κινούνται ανοδικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η EIA, τα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι traders σημειώνουν πως η μείωση της αξίας του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού άλλων νομισμάτων έχει επίσης βοηθήσει στην ενίσχυση της αγοράς πετρελαίου.

Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 0,12% στα 43,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ στα 50,08 δολάρια κινείται το Brent, καταγράφοντας άνοδο 0,85%.

Χαμηλές για άλλη μια τριετία βλέπει η Moody's

Εν τω μεταξύ, σε νέα έκθεσή της η Moody's αναφέρει πως τα προβλήματα στις τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου ενδέχεται να διαρκέσουν για άλλα τρία χρόνια, ασκώντας ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στις ενεργειακές εταιρείες να μειώσουν τα κόστη ανάπτυξης και παραγωγής τους.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να παραμείνουν χαμηλές μέχρι και το 2018, διαμορφούμενες μέσο όρο στα 50 δολάρια φέτος ενώ δεν αναμένεται ανάκαμψη στα 60 δολάρια το βαρέλι μέχρι το 2017.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v