Ενισχύεται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,97% σε 52,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,87% στα 55,64 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο χάρη σε μια απροσδόκητη υποχώρηση στα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης, παρότι η προσφορά αργού παραμένει υπερβολική και συνεχίζει να πιέζει τις αγορές.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,97% σε 52,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,87% στα 55,64 δολάρια το βαρέλι.

Η αμερικανική Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 869.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε 256,2 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών των αναλυτών για άνοδο 1,1 εκατ. βαρελιών.

Η μείωση των αποθεμάτων υπαινίσσεται πως η κατανάλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ισχυρότερη από το αναμενόμενο, καθώς και ότι ενδεχομένως είναι αρκετά υγιής για να στηρίξει τις τιμές.

«Η πτώση στη βενζίνη στις ΗΠΑ στηρίζει τις τιμές σήμερα», επιβεβαίωσε ο Tamas Varga, ανώτατος αναλυτής στην PVM Oil Associates στο Λονδίνο. «Είναι μια ένδειξη ισχυρότερης ζήτησης στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ανοδικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,20% στα 1.242 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,37% και διαπραγματεύεται στα 17,770 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v