Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα για τον χρυσό λόγω Βόρειας Κορέας

Ο χρυσός ενισχύεται 0,89% λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων, ενώ άνοδο καταγράφει και το ασήμι. Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή και οι τιμές του πετρελαίου.

Άλμα για τον χρυσό λόγω Βόρειας Κορέας

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του χρυσού εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας, αφότου η δεύτερη απάντησε στις προειδοποιήσεις του Ντόναλντ Τραμπ με την απειλή ότι θα χτυπήσει το αμερικανικό νησί Γκουάμ.

Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,89% στα 1.273,80 δολάρια η ουγγιά.

«Είχαμε κάποιες αντίπαλες δυνάμεις να ξεδιπλώνονται τις τελευταίες 12 ώρες -το αμερικανικό δολάριο ήταν ισχυρότερο λόγω των οικονομικών στοιχείων, αλλά αυτό γρήγορα αντιστράφηκε με τα σχόλια του προέδρου Τραμπ σχετικά με τη Βόρεια Κορέα νωρίτερα σήμερα», εξήγησε ο Daniel Hynes, αναλυτής της ANZ Bank.

«Νομίζω ότι (η κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα) θα συνεχίσει να προσφέρει μια μικρή στήριξη, αλλά όχι αρκετή για να πιέσει τις τιμές υψηλότερα από εδώ», πρόσθεσε ο αναλυτής.

Εχθές, τα ισχυρότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που έδωσε το Υπουργείο Εργασίας πίεσαν τον χρυσό, οδηγώντας τις τιμές στα χαμηλότερά τους από τις 26 Ιουλίου, στα 1.251,01 δολάρια η ουγγιά.

«Η αδυναμία του χρυσού έληξε απότομα αργότερα μέσα στην ημέρα, καθώς οι μετοχές άρχισαν να υποχωρούν μετά την αυστηρή προειδοποίηση που εξέδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στους Βορειοκορεάτες», τόνισε ο Edward Meir, αναλυτής στην INTL FCStone.

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι μπορούν να τονώσουν τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία-ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός. «Πιθανότατα θα συνεχίσουμε να βλέπουμε περισσότερη ένταση στην περιοχή», σημείωσε ο Meir.

«Αυτό με τη σειρά του δείχνει ότι τουλάχιστον γι’ αυτή την εβδομάδα, μάλλον θα πρέπει να είμαστε long στον χρυσό, καθώς η θερμή ρητορική μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες για στρατιωτική δράση», πρόσθεσε.

Το ασήμι επίσης ενισχύεται 1,41% στα 16,62 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα ενισχύεται 0,7% στα 973,40 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο υποχωρεί 0,2% στα 895,30 δολάρια η ουγγιά.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, παρότι νωρίτερα σήμερα υποχωρούσε για τρίτη συνεχόμενη διαπραγμάτευση, καθώς άρχισε να φθίνει ο ενθουσιασμός για την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων και η αγορά εστίασε στις αμφιβολίες για την ικανότητα του ΟΠΕΚ να μείνει πιστό στη συμφωνία του.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,33% σα 49,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,27% στα 52,28 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v