Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις αγορές πετρελαίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,35% στα 52,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,60% στα 58,23 δολάρια. Πτωτικά κινούνται χρυσός, ασήμι και χαλκός.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού, αφενός χάρη στην υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού και αφετέρου, λόγω ανησυχιών πως οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μπορεί να αναταράξουν την προσφορά.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,35% στα 52,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,60% και διαπραγματεύεται στα 58,23 δολάρια.

Τα αμερικανικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 7,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα μέχρι τις 13 Οκτώβρη, σε 461,4 εκατ. βαρέλια, όπως ενημέρωσε σήμερα το American Petroleum Institute (API).

«Τα στοιχεία που έδωσε το API στη διάρκεια της νύχτας έδειξαν μεγάλη υποχώρηση», σχολίασε ο Greg McKenna της AxiTrader, εκτιμώντας πως οι ποικιλίες αναφοράς μπορεί τώρα να αρχίσουν να διαπραγματεύονται εντός «νέου και πολύ μεγαλύτερου εύρους».

Οι τιμές στηρίζονται και από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, αφότου οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Κιρκούκ από τους Κούρδους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Στην περίπτωση του Κουρδιστάν, σύμπλεγμα πεδίων πετρελαίου 500.000 βαρελιών την ημέρα βρίσκεται σε κίνδυνο», επεσήμανε σήμερα η Goldman Sachs.

Η κρίση στο Ιράκ έρχεται να προστεθεί στη συνεχιζόμενη διαμάχη ΗΠΑ και Ιράν, καθώς υπάρχει πιθανότητα νέου γύρου αμερικανικών κυρώσεων ενάντια στην Τεχεράνη.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Το κίτρινο μέταλλο υποχωρεί κατά 0,38% στα 1.281,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξης του 0,42% και διαπραγματεύεται στα 16,97 δολάρια η ουγγιά. Πτώση 0,25% εμφανίζει ο χαλκός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v