Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 65 δολάρια το brent για πρώτη φορά από το 2015

Ο αγωγός Forties στη Βόρεια Θάλασσα πρέπει να κλείσει για «κάποιες εβδομάδες μετά από την εμφάνιση ρωγμής» και το γεγονός ανέβασε το brent πάνω από 65 δολάρια. Μειώθηκε σημαντικά η προσφορά σε μια αγορά ήδη περιορισμένη λόγω περικοπών του ΟΠΕΚ.

Στα 65 δολάρια το brent για πρώτη φορά από το 2015

Οι τιμές Brent καταγράφουν άνοδο και κινούνται άνω των 65 $ το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2015 μετά την παύση λειτουργίας του αγωγού της Forties στη Βόρεια Θάλασσα, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η προσφορά στην αγορά που είχε ήδη περιοριστεί λόγω των περικοπών παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Σύμφωνα με το Reuters, τα futures του brent ήταν στα 65,29 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 60 σεντ, ή 0,9% από το τελευταίο κλείσιμο. Το γεγονός σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το Brent είναι πάνω από 65 δολάρια από τον Ιούνιο του 2015.

Τα αμερικανικά μεσοπρόθεσμα (WTI) συμβόλαια στα 58,41 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 42 σεντς ή 0,7%.

«Το Brent κινείται υψηλότερα ... καθώς ο αγωγός Forties στη Βόρεια Θάλασσα πρέπει να κλείσει για «κάποιες εβδομάδες μετά από την εμφάνιση ρωγμής», δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής αγοράς futures στη Σιγκαπούρη. «Ο αγωγός ... είναι ένα σημαντικό στοιχείο που στηρίζει το brent».

Ο πετρελαιαγωγός Forties της Βρετανίας, με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα των 450.000 βαρελιών την ημέρα, έκλεισε χθες, μετά την αποκάλυψη ρωγμών.

«Η αντίδραση της αγοράς δείχνει ότι σε μια περιορισμένη αγορά, κάθε ζήτημα προσφοράς θα αντανακλάται γρήγορα σε υψηλότερες τιμές», δήλωσε η τράπεζα ANZ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v