Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεκτείνει τις απώλειες το αργό με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Το brent σημειώνει πιο βαθιά υποχώρηση κατά 0,75% και βρίσκεται στα 62,25 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,23% και φτάνει στα 58,46 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι τιμές του αργού επεκτείνουν τις απώλειες τους σήμερα, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος διαμορφώθηκε υψηλότερα από ότι ανέμεναν οι αναλυτές τον Ιανουάριο.

Το brent σημειώνει πιο βαθιά υποχώρηση κατά 0,75% και βρίσκεται στα 62,25 δολάρια ανά βαρέλι. Το αμερικανικό αργό επεκτείνει τις απώλειες του κατά 1,23% και φτάνει στα 58,46 δολάρια ανά βαρέλι.

Νωρίτερα οι τιμές ήταν ήδη υπό πίεση, λόγω των αυξημένων αμερικανικών αποθεμάτων και των αυξημένων ροών στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα, κάποια υποστήριξη αναμένεται να πάρει η αγορά από την προοπτική για μείωση της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο, το πιο αδύναμο δολάριο καθώς και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η παραγωγή τους τον Μάρτιο θα είναι 100.000 βαρέλια ανά ημέρα λιγότερα από το επίπεδο του Φεβουαρίου ενώ οι εξαγωγές θα κρατηθούν κάτω από τα 7 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v