Ανόδου συνέχεια στις τιμές του αργού

Η επίσκεψη του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην Ουάσιγκτον, αντιμετωπίζεται με καχυποψία καθώς κάποιοι θεωρούν ότι ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν και μείωση των εξαγωγών του.

Ανοδικά συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές του αργού σήμερα, παίρνοντας ώθηση από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την ζήτηση, αν και η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή συνεχίζει να «απειλεί» τις αγορές.

Το αμερικανικό αργό είναι στα 64,15 δολάρια ανά βαρέλι κερδίζοντας 0,9%. Το brent βρίσκεται στα 68,10 δολάρια ανά βαρέλι, 1% υψηλότερα.

Τι οδηγεί την αγορά

Η επίσκεψη του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην Ουάσιγκτον, αντιμετωπίζεται με καχυποψία, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν προκαλώντας μείωση στις εξαγωγές του.

«Η παρουσία του Σαουδάραβα πρίγκιπα… στην Ουάσιγκτον και η σαφής ατζέντα αύξησης της πίεσης στο Ιράν, είναι για μένα ο παράγοντας-κλειδί για την αύξηση του αργού», είπε ο Greg McKenna, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της AxiTrader.

«Η τοποθέτηση του Mike Pompeo στο υπουργείο Εξωτερικών… αυξάνει την πιθανότητα για αναταραχές στο εμπόριο πετρελαίου», σημειώνει η αμερικανική τράπεζα Citi.

Ενδεχόμενες νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν, σύμφωνα με τη συμβουλευτική FGE, θα οδηγήσουν σε μείωση των εξαγωγών του, κατά 250.000-500.000 βαρέλια ανά ημέρα, μέχρι το τέλος του έτους.

Άλλοι παράγοντες επίσης που συντελούν στην αύξηση των τιμών είναι η οικονομική ανάπτυξη και το πιο αδύναμο δολάριο.

Ο χρυσός, με κέρδη 0,3%, φτάνει στα 1.315,40 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v