Η αμερικανική «απειλή» ρίχνει το αργό

Η καλή διάθεση των επενδυτών στην αγορά πετρελαίου υποχωρεί, λόγω της αμερικανικής παραγωγής και του νέου ρεκόρ των 10,4 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα της περασμένης εβδομάδας. Ωστόσο, οι τιμές έχουν ακόμη αρκετή υποστήριξη.

Οι τιμές του αργού υποχωρούν σήμερα καθώς η άνοδος των αμερικανικών αποθεμάτων υπονομεύει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για σύσφιξη της αγοράς και ενίσχυση των τιμών.

Το brent βρίσκεται στα 69,34 δολάρια ανά βαρέλι, υποχωρώντας 13 σεντς ή 0,2% από το τελευταίο κλείσιμο. Το αμερικανικό αργό είναι στα 65,13 δολάρια ανά βαρέλι, με απώλειες 4 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο.

Και οι δύο δείκτες ήταν χθες στα πιο υψηλά σημεία από τις αρχές του Φεβρουαρίου, καταγράφοντας άνοδο περίπου 10% από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Η γενικευμένη καλή διάθεση των επενδυτών στην αγορά πετρελαίου υποχωρεί και αυτή λόγω της αμερικανικής παραγωγής και του νέου ρεκόρ των 10,4 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα της περασμένης εβδομάδας.

Παρά βέβαια την αναταραχή που προκαλούν οι γεωτρήσεις στις ΗΠΑ, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι αγορές αργού παραμένουν πολύ καλά υποστηριζόμενες.                 

Ο χρυσός, με κέρδη 0,6%, φτάνει στα 1.335,50 δολάρια η ουγγιά.                                                                               

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v