Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδικό κλείσιμο για το αργό με το βλέμμα στο Ιράν

Η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού εκτινάχτηκε από το χαμηλό των 67,17 δολαρίων στα 69,3 δολάρια, για να κλείσει τελικά στα 68,42 δολάρια το βαρέλι.

Με κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα το αργό πετρέλαιο, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες μετά τα στοιχεία που έδειξαν μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ τον Απρίλιο και την δήλωση του Ισραηλινού πρωθυπουργό Μπενγιαμίν Νετανιάχου ότι το Ιράν είχε σχεδιάσει μυστικό πρόγραμμα για την παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού εκτινάχτηκε από το χαμηλό των 67,17 δολαρίων στα 69,3 δολάρια, για να κλείσει τελικά στα 68,42 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου Brent σκαρφάλωσε στα 75,41 δολάρια από τα 74,47.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε τη Δευτέρα η τιμή του χρυσού, καταγράφοντας μηνιαία πτώση, καθώς ο δείκτης του δολαρίου οδεύει στον καλύτερο μήνα του τελευταίου έτους.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου κινήθηκε 0,3% χαμηλότερα στα 1.319,2 δολάρια ανά ουγκιά. Για τον μήνα, ο χρυσός κατέγραψε απώλειες 0,6%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι διολίσθησε 0,6% στα 16.401 δολάρια ανά ουγκιά. Η πλατίνα, σημείωσε πτώση 1,3% στα 904,4 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v