Νευρικό trading στις αγορές πετρελαίου με το βλέμμα στο εμπόριο

Κομμάτι της κινεζικής αντίδρασης είναι η απειλή για 25% φόρο στις εισαγωγές αμερικανικού αργού. Οι παραγγελίες προς την Κίνα είναι περίπου 400.000 βαρέλια την ημέρα και μία τέτοια κίνηση θα είναι πλήγμα για το WTI.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι αγορές πετρελαίου, εν μέσω εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, με την επιβολή δασμών στις μεταξύ τους εισαγωγές. 

Αρχικά οι τιμές υποχώρησαν, μαζί με τις ασιατικές αγορές. Ωστόσο, το αμερικανικό αργό (WTI) αργότερα ενισχύθηκε κατά 16 σεντς ή 0,2%, σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο των 73,10 δολαρίων ανά βαρέλι. Το brent συνεχίζει αρνητικά κατά 0,2%, στα 77,22 δολάρια.

Η εμπορική διαμάχη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ξεκίνησε τα μεσάνυχτα –τοπική ώρα Ουάσιγκτον- με την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολαρίων και συνεχίστηκε αργότερα με την εφαρμογή αντίστοιχων φόρων από την Κίνα, σε αμερικανικές εισαγωγές, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι σε μεγάλα κινεζικά λιμάνια έχει καθυστερήσει το ξεκαθάρισμα των προϊόντων από τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κομμάτι της κινεζικής αντίδρασης πάντως είναι η απειλή για 25% φόρο στις εισαγωγές αμερικανικού αργού, αν και δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι παραγγελίες προς την Κίνα είναι περίπου 400.000 βαρέλια την ημέρα, αξίας ενός δισ. δολαρίων μηνιαίως, σε τρέχουσες τιμές. Οι δασμοί θα κάνουν το WTI μη ανταγωνιστικό στην Κίνα.

Ο χρυσός, με ημερήσιες απώλειες κατά 0,2%, φτάνει στα 1.256,80 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v