Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επάρκεια και εμπόριο οδηγούν σε εβδομαδιαία πτώση το αργό

To brent ενισχύεται 0,73% στα 73,11 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,49%, φτάνοντας στα 69,80 δολάρια. Οι παράγοντες που κατευθύνουν τις απώλειες των τελευταίων ημερών.

Ανοδική κίνηση σημειώνουν οι τιμές του αργού σήμερα, αλλά είναι σε πορεία για εβδομαδιαία πτώση λόγω των ανησυχιών για τον επάρκεια της αγοράς και την εξελισσόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας – των δύο μεγαλύτερων καταναλωτών πετρελαίου.

To brent ενισχύεται 0,73% στα 73,11 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κερδίζει 0,49%, φτάνοντας στα 69,80 δολάρια.

Ωστόσο και τα δύο παίρνουν θέση για τρίτη εβδομαδιαία πτώση, μετά τις βαριές απώλειες της Δευτέρας, με το brent να χάνει 3,3% και το αμερικανικό αργό 1,8%.

Οι τιμές υποχώρησαν λόγω επάρκειας της αγοράς, καθώς η παραγωγή επέστρεψε σε προηγούμενα επίπεδα, ενώ οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας ενίσχυσαν τους φόβους για τις οικονομίες τους και επηρέασαν αρνητικά τη ζήτηση για εμπορεύματα.

«Οι αγορές είναι νευρικές, όχι μόνο για έναν εμπορικό πόλεμο, αλλά και για ένα νομισματικό πόλεμο», σημειώνει ο Stephen Inne, επικεφαλής trading της OANDA.

Επισημαίνεται ότι ανησυχίες για το ισχυρό δολάριο εξέφρασε και ο Αμερικανός Πρόεδρος σε συνέντευξη του στο CNBC, λέγοντας ότι βάζει τις ΗΠΑ σε μειονεκτική θέση και υπογραμμίζοντας την πτώση του κινεζικού νομίσματος.

Ο χρυσός, με οριακά κέρδη, διαμορφώνεται στα 1.224,60 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v