Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στο αργό μετά τη χθεσινή «βουτιά»

Το brent με κέρδη 0,3% φτάνει στα 72,07 δολάρια ανά βαρέλι – χθες έκανε «βουτιά» 4,6%. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,1% και καταλήγει στα 68,12 δολάρια ανά βαρέλι – χθες επίσης «βούτηξε» 4,2%. Τι βλέπει η Goldman Sachs.

Ηπιες κινήσεις σημειώνουν οι τιμές του αργού καθώς οι ανησυχίες για δυνητικές διαταραχές του εφοδιασμού υποχωρούν και οι επενδυτές επικεντρώνονται στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Το brent με κέρδη 0,3% φτάνει στα 72,07 δολάρια ανά βαρέλι – χθες έκανε «βουτιά» 4,6%. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,1% και καταλήγει στα 68,12 δολάρια ανά βαρέλι – χθες επίσης «βούτηξε» 4,2%.

«Υπάρχουν φόβοι για την ανάπτυξη παντού ενώ αυξάνονται και οι ανησυχίες ότι οι εμπορικές διαμάχες θα επιστρέψουν», σημειώνει ο Michael McCarthy, επικεφαλής υπεύθυνος στρατηγικής της CMC Markets, στο Σίδνεϋ.

Την ίδια ώρα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναμένει να αυξηθεί η μεταβλητότητα στις τιμές του αργού, κρατώντας το brent σε ένα εύρος 70 με 80 δολάρια ανά βαρέλι, βραχυπρόθεσμα.

Στους παράγοντες καθορισμού της τιμής κάνει την είσοδο της και η Νορβηγία, όπου οι απεργίες εργαζομένων εντάθηκαν τη Δευτέρα, με εκατοντάδες ακόμη να αποχωρούν, εν μέσω διαμάχης για το μισθολογικό και το συνταξιοδοτικό με τους εργοδότες.

Η απεργία ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και έχει περιορισμένη επίπτωση μέχρι στιγμής στην παραγωγή της χώρας. Ωστόσο, κάποιοι προειδοποιούν για πιθανές ακυρώσεις συμβολαίων, αν οι διαφωνίες συνεχιστούν για ακόμη έναν  μήνα ή περισσότερο.

Ο χρυσός με κέρδη 0,4% φτάνει στα 1.244,50 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v