Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η σφιχτή αμερικανική αγορά ενισχύει τις τιμές του πετρελαίου

Τα αποθέματα στις ΗΠΑ για καύσιμα, όπως ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, είναι στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 4 ετών. Το αμερικανικό αργό, με κέρδη 0,26%, φτάνει στα 66,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent, με ίδια αύξηση, στα $72,41.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με τις αμερικανικές αγορές αργού να εμφανίζονται πιο σφιχτές.

Το αμερικανικό αργό (WTI), με ημερήσια κέρδη κατά 0,26%, φτάνει στα 66,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent, με ίδια αύξηση, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 72,41 δολάρια.

Οι traders υποστηρίζουν ότι η αμερικανική αγορά ενισχύεται από τις πιο σφιχτές προοπτικές για τους επόμενους μήνες. Τα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες για προϊόντα, όπως το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, είναι στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Το γεγονός έρχεται λίγο πριν την κορύφωση της ζήτησης για τέτοιου είδους καύσιμα, καθώς το ντίζελ χρειάζεται για τη συγκομιδή των καλλιεργειών, ενώ ο πιο κρύος καιρός, που αναμένεται στο Βόρειο Ημισφαίριο, ενισχύει την ανάγκη για πετρέλαιο θέρμανσης.

Εκτός ΗΠΑ, οι αγορές επικεντρώνονται στις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, που από το Νοέμβριο θα έχουν στόχο τον τομέα πετρελαίου.

Ο χρυσός, με κέρδη 0,5%, φτάνει στα 1.200,60 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v