"Βουτιά" πετρελαίου στα 116 δολάρια

Στο «κόκκινο» τερμάτισαν τη σημερινή συνεδρίαση όλες ανεξαιρέτως οι βασικές κατηγορίες των εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα, αγροτικά προϊόντα), καθώς καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η σημαντική ενίσχυση του δολαρίου.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Στο «κόκκινο» τερμάτισαν τη σημερινή συνεδρίαση όλες ανεξαιρέτως οι βασικές κατηγορίες των εμπορευμάτων (ενέργεια, μέταλλα, αγροτικά προϊόντα), καθώς καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η σημαντική ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου στη διεθνή αγορά συναλλάγματος.

Πιο αναλυτικά, τα futures του αργού (WTI Crude) παράδοσης Ιουνίου υποχώρησαν στο μέσον περίπου της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου Nymex της Νέας Υόρκης ως τα $114.25 το βαρέλι, με τις απώλειες σε εκείνη τη χρονική στιγμή να φθάνουν τα 4 δολάρια, για να διορθώσουν εν συνεχεία μετριάζοντας τελικά το αρνητικό ποσοστό της ημέρας, διαμορφούμενα στα $116.09 το βαρέλι (-1.9%).

Αντίστοιχη ήταν η ενδοσυνεδριακή εικόνα και για τα συμβόλαια επί των προϊόντων. Συγκεκριμένα, το πετρέλαιο θέρμανσης, παράδοσης Μαίου, τερμάτισε στα $325.90 cents/γαλόνι (-1.95%), ενώ η αμόλυβδη βενζίνη (Gasoline RBOB παράδοσης Μαίου) διέκοψε το απίστευτο σερί των αλλεπάλληλων υψηλών και τερμάτισε το floor trading στα $301.86 cents το γαλόνι, έχοντας καταγράψει χαμηλό στα USd 297.17, κρατώντας πάντως σε επίπεδο κλεισίματος το ψυχολογικό όριο των τριών δολαρίων το γαλόνι.

Η διάσπαση σημαντικών περιοχών στήριξης του ευρώ και η βραχυπρόθεσμη -τουλάχιστον- αλλαγή της τάσης, υπέρ του πράσινου νομίσματος, ενέτεινε τις ήδη εκδηλωθείσες από χθες πιέσεις στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων. Τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Ιουνίου έκλεισαν στο Comex division του Nymex στα 889.40 $/οz με χαμηλό ημέρας στα $885.40 και συνολικές απώλειες 2.16%, ενώ ακόμη μεγαλύτερες ήταν (όπως και χθες) οι ρευστοποιήσεις στον άργυρο, με τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου να χάνουν ποσοστό 2.94% και να κλείνουν στα $16.66 η ουγκιά.


e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v