Απώλειες 2,6% για πετρέλαιο στα 53 δολάρια

Επιστροφή σε πτωτική τροχιά για το πετρέλαιο, μετά το χθεσινό εντυπωσιακό ράλι, με το αμερικανικό αργό να κινείται 2,6% χαμηλότερα στο επίπεδο των 53 δολαρίων. Πιέσεις για χρυσό.

Σε πορεία αποδυνάμωσης κινείται το πετρέλαιο στις αγορές Λονδίνου και Ν. Υόρκης, μετά το καθ’ όλα εντυπωσιακό ράλι ανόδου που καταγράφηκε στις συνεδριάσεις της Δευτέρας.

Η πτώση καταφθάνει καθώς οι επενδυτές «θυμήθηκαν» εκ νέου ότι η υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομίας θα οδηγήσει – μεταξύ άλλων – και σε αποδυνάμωση της κατανάλωσης πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του.

Παράλληλα οι αγορές προεξοφλούν ότι η ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα, τα οποία θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα, θα υποδείξουν νέα ενίσχυσή τους.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των τιμών, το αμερικανικό ελαφρύ αργό, υποχωρεί 2,68% διαμορφούμενο στο επίπεδο των 53,04 δολαρίων ανά βαρέλι, με το Brent να κινείται 4% χαμηλότερα, φθάνοντας έως τα 51,71 δολάρια.

Σε πτωτική τροχιά κινείται, όμως και ο χρυσός, καθώς αποδυναμώνεται στο επίπεδο των 812,50 δολαρίων, με απώλειες της τάξης του 0,96%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v