Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για πετρέλαιο στα 92,89 δολάρια

Με κέρδη, αλλά σε απόσταση από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, έκλεισε η συνεδρίαση της Παρασκευής για τις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Με κέρδη, αλλά σε απόσταση από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, έκλεισε η συνεδρίαση της Παρασκευής για τις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με την αγορά ενέργειας να σταματάει το αρνητικό σερί των προηγούμενων συνεδριάσεων της εβδομάδας και τα πολύτιμα μέταλλα να σταθεροποιούνται με το χρυσό να υπέρ-αποδίδει βρίσκοντας αγοραστές που ποντάρουν στη δέσμευση για «τύπωμα χρήματος» από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, στο ενεργειακό μπλοκ, το Light crude oil (σειρά Νοεμβρίου) έκλεισε τελικά τη συνεδρίαση στο floor του Nymex στα $92,89/βαρέλι, με κέρδη 0,50%, έχοντας υποχωρήσει από το πρωινό υψηλό των $93,84/βαρέλι. Καλύτερη ήταν η εικόνα για τα προϊόντα του αργού, με το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Οκτ.) να κλείνει τη συνεδρίαση στα $312.07cents/γαλόνι, ενισχυμένο κατά 0,8%, ενώ η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline διαμορφώθηκε στα $294,25cents/γαλόνι, με κέρδη κατά 1,3%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, τα συμβόλαια του χρυσού (σειρά Οκτ.’12) έκλεισαν στα $1775,6/ουγκιά με κέρδη πλησίον του 0,5% και υψηλό ημέρας στα $1786,5, ενώ το ασήμι (σειρά Δεκ’12) με κλείσιμο στα $34,638/ουγκιά κατέγραψε οριακές μόνον απώλειες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v