Βουτιά για το χρυσό στα 1501,4$/οz

Έντονες διακυμάνσεις και νευρικότητα σε όλες τις αγορές ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονες διακυμάνσεις και νευρικότητα σε όλες τις αγορές ήταν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας.

Στο ενεργειακό μπλοκ, το light crude oil (σειρά Μαΐου’13) έκλεισε στα $91,29/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του -1,5%, ενώ όσον αφορά τα προϊόντα του αργού, το πετρέλαιο θέρμανσης (σειρά Μαϊου’13) έκλεισε στα $287,18cents/γαλόνι και η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε στα $280,18cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν ιδιαίτερα νευρική, με τον χρυσό και το ασήμι να επιχειρούν ανεπιτυχώς στις αρχές της εβδομάδας να κινηθούν πάνω από τα επίπεδα των $1590/ουγκιά, και των $28/ουγκιά, με αποτέλεσμα να καταγράψουν σημαντικότατες απώλειες και νέα χαμηλά περιόδου στην εκπνοή της εβδομάδας στα 1501,4$/ουγκιά και 26,33$/ουγκιά αντίστοιχα.

Τέλος, σημαντικότατα ήταν τα κέρδη που αποκόμισε το Euro FX την τελευταία εβδομάδα, με την ισοτιμία έναντι του δολαρίου να ανακάμπτει από το επίπεδο του 1,2750 της περασμένης Πέμπτης, και να φθάνει το πρωί της Τέταρτης 10 Απριλίου έως το 1,3128.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v